Träning pågår

Det tog sin lilla tid men plötligt händer det! Faktiskt.
Det var omkring tio år sedan jag fick för mig att jag skulle börja springträna igen. Jag har ju hållt på mycket med sport när jag var yngre, däribland mycket terränglöpning. Men då, för tio år sedan, var det alltså dags att ta tag i det igen. Och jag var ut och sprang en gång tror jag men dessvärre hade jag så dåliga skor på mig (det var inga riktiga löparskor utan med platta sulor) som gjorde att jag fick sjukt ont i fötterna och knappt kunde gå på väldigt länge. Ett tag senare så fyllde jag år och då fick jag ett par fina nya springskor av mina föräldrar. Här skulle det minsann springas! Men tyvärr rann det hela ut i sanden och skorna placerades på hyllan. Troligtvis var det nånstans där som en dyster period infann sig och lusten kom liksom aldrig åter.

Under den här sommaren började jag använda skorna igen när jag jobbade och gick då in dom ordentligt. När jag besökte Stockholm förra helgen så gick vi på en gångväg där många springer och då återkom plötsligt lusten att verkligen ta tag i saker och ting igen. Helst hade jag ju velat springa på den där vägen men man kan inte få allt. Varje gång jag varit ut i skog och mark under dessa tio år så har jag haft med mig kamera och stativ, att lämna dessa saker hemma och istället träna och försöka koppla bort naturens skönhet är svårt, men den här gångna veckan så tog jag så mina första löparsteg på väldigt lång tid. Och såhär i början är det ju mycket gå-lunka-löp men det blir väl bättre allteftersom tänker jag. Bara man kommer bort från "gå" så är jag nöjd. Tre gånger i veckan är tanken att jag ska springa, vi får se hur det går.

För er som håller på mycket med träning så är ju detta inlägg heltrist att läsa, men för mig är det en stor sak, sådetså! Önska mig lycka till istället ;) Visst, det här gör ju att jag sätter filmandet åt sidan ytterligare ett tag vilket förstås är trist, speciellt nu när den vackra hösten äntligen kommit, men just nu änns det ändå mer beläget :)

Etiketter: träning

Kommentera: