När molnen skingras

Snart är det premiär för Ulla Billquist dokumentären "När molnen skingras"! Måndagen den 8 februari för att vara närmare bestämd. Och varför berättar jag då detta frågar ni er? Jo, därför att jag har varit med och stöttat projektet! Ekonomiskt alltså och mitt namn kommer stå med i eftertexterna. Kul indeed! :)

"Tillsammans med Alice Babs, släktingar och vänner läggs ett indiciepussel som mer påminner om ett kriminaldrama. Varför orkade denna mytomspunna känsliga konstnärssjäl inte leva vidare? Och varför stod det bara en liten notis i tidningarna när en av Sveriges största artister tog sitt liv 38 år gammal.
Filmen är ett unikt tidsdokument, en så inträngande beskrivning av en bi-homosexuell kvinnas liv i Sverige under folkhemstiden finns inte presenterat på film tidigare. Det är ett spännande kriminaldrama med den tidens kändisar bland aktörerna." 


Läs mer om filmen här

Kommentera: